Önértékelési zavar

Önértékelési zavar

Folyton kételkedsz abban, hogy jól csinálod-e a dolgokat? Úgy érzed nem vagy elég jó, és nem érdemelsz szeretetet? Értéktelenek érzed magad, és ez megakadályoz a munkádban, a kapcsolatodban vagy abban, hogy barátságokat köss? Mindenki más jobb véleménnyel van rólad, mint te saját magadról?

Ha a kérdések közül bármelyikre igennel válaszolnál, akkor bizonyára tapasztaltad már azt, hogy az önértékelési zavar hogyan akadályozza a mindennapi életedet, néha még a legegyszerűbbnek tűnő dönéteseidet is. Ha elbizonytalanodtál a munkával kapcsolatos képességeidben, ez kihatással lehet a teljesítményedre, a megítélésedre, az előmeneteledre. Ha kételkedsz abban is, hogy emberként elfogadható, szerethető vagy, szenvedésnek fogod megélni az új kapcsolatok kialakítását, vagy akár a párkapcsolatod fenntartását.
Önértékelési zavar esetén a tanácsadás során feltérképezzük az önmagaddal kapcsolatos negatív érzéseidet és gondolataidat, és azon dolgozunk, hogy magabiztosabbá, asszertívebbé és önelfogadóbbá válj. Az általad jól ismert negatív nézőpont helyett olyat keresünk, amelyben fel tudod fedezni a benned rejlő értékeket, és ezáltal lehetőséged lesz megtanulni, hogyan fogadd el jobban magad.

Ha készen állsz rá, hogy pozitívabb véleménnyel legyél magadról, jelentkezz egyéni tanácsadásra!

 


Olvasd el blogbejegyzèsemet az önértékelési zavarról!